Balans- en netbeheerders

Balansverantwoordelijkheid outsourcen

Uw balansverantwoordelijkheid, bijvoorbeeld voor uw noodzakelijke inkopen op transportverlies, kunt u in alle onafhankelijkheid laten uitvoeren in ons shared service centre, waardoor u in de meeste gevallen uw risicokosten kunt verlagen.

Wordt deel van onze onbalanspool

Ook al is de voorspelling van uw afnames en productie nog zo nauwkeurig, het is feitelijk nooit mogelijk om op elk moment van de dag aankoop en verkoop in evenwicht hebben. Onbalanskosten van TenneT, Elia of Elexon zullen er altijd zijn. Door klant te worden en deel te nemen aan onze onbalanspool, kunt u die kosten verlagen. De vele producenten, leveranciers, grootverbruikers en balansverantwoordelijken die al hun verkopen en afnames via onze pool laten verlopen, zorgen voor een nivellering van de onbalans en lagere kosten achteraf.

Onze dienstverlening:

  • Balansverantwoordelijkheid: we nemen de Programma-Verantwoordelijkheid ten opzichte van TenneT in Nederland, de Access Responsibility tegenover Elia in België en de Balance Responsibility tegenover Elexon in het Verenigd Koninkrijk van u over in een voordelig outsourcingmodel
  • Pooling: als klant kunt u automatisch deelnemen aan onze onbalanspool en uw onbalanskosten verlagen