Elektriciteitsleveranciers

Shared Services

Een aantal gereguleerde administratieve verplichtingen zijn voor alle elektriciteitsleveranciers dezelfde. Door die te laten uitvoeren in ons shared service centre, kunt u een aantal niet-competitieve processen uit handen geven en operationele kosten besparen. Nieuwe elektriciteitsleveranciers kunnen een investering in automatisering uitsparen en zich volop richten op hun verkoop. Ook bestaande leveranciers kunnen deze operationele taken outsourcen en zich richten op hun kernactiviteiten.

Meer accurate forecasting

Aan de kwaliteit van zijn gegevens en de stabiliteit van de IT-systemen, herkent u PVNED. Indien u problemen ondervindt met de kwaliteit van uw forecasting of deze taak niet zelf wil doen, kan u dit proces naar ons outsourcen, onder meer om ook rekening te houden met verbruiksgegevens die uw toekomstige afname beter voorspellen. Zeker nu klanten vaker van leverancier veranderen, is een nauwkeurig contract- en profielbeheer van belang voor kostenbeheersing.

Onze dienstverlening:

  • Balansverantwoordelijkheid: we kunnen van u de verplichting overnemen om de dag voordien uw geprojecteerde afnames in te dienen bij de landelijke netbeheerder (Programma-Verantwoordelijkheid ten opzichte van TenneT in Nederland, Access Responsibility tegenover Elia in België)
  • Forecasting: we zorgen voor een gedetailleerde forecasting van uw afname op basis van de gebruikersprofielen van uw klanten, historische gegevens en allerlei metingen die we ontvangen, ook over externe invloeden zoals het weer. Een meer accurate forecasting verlaagt uw risico’s en daaraan verbonden kosten.
  • Handelen op de beurs: wij kopen of verkopen uw elektriciteit volgens uw instructies op de spotmarkt (APX, Belpex) en zorgen voor de volledige administratieve afhandeling van uw transacties met al uw handelspartijen. We plaatsen ook voorwaardelijke orders, zoals limietorders, volgens uw instructies. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij een onverwacht technisch onderhoud of grote problemen bij klanten, acteren we ad-hoc op de intradaymarkt.
  • Pooling: als klant maakt u automatisch deel uit van onze onbalanspool. Wanneer de leveringen van een andere klant van PVNED overschat werden en uw leveringen werden onderschat, of omgekeerd, dan dan geldt een gelijkheidsbeginsel, met automatisch lagere onbalanskosten voor u.

We leveren al deze diensten voor elektriciteitsleveranciers in België en Nederland. Britse elektriciteitsbedrijven kunnen bij ons terecht voor de dienst ‘pooling’.